SONČEK - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine
Ljubljanska cesta 26
8000 Novo mesto
T:  07 30 20 045
E:  novo.mesto@soncek.org

 

<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
 
SONČKI SMO UŽIVALI V BOŽIČIH

Prejšnji teden je v Božičih nad Ankaranom potekala kolonija Sončkov, od starosti 8 do 25 let, s sorojenci. Uživali smo na soncu, saj je bilo vreme cel teden lepo. Zjutraj smo se prebujali na telovadbi, nato pa ustvarjali na delavnicah, igrali nogomet, jahali, streljali z lokom, izvedli nekaj pohodov (celo nočnih), se sproščali pri feldenkraisu in delali na delovni terapiji. V torek smo se odpravili na izlet v Piran. Malo smo se sprehajali po Piranu, obiskali Akvarij in se v teku vračali na parkirišče nad Piranom. Bili smo neučakani, polni energije, zato nismo počakali avtobusa, ki bi nas odpeljal do kombijev. V sredo smo plavali v pokritem bazenu v Adrii Ankaran, pogumni pa so plavali tudi v morju, ki je imelo 19 stopinj. Obiskali smo udeležence tabora Zveze Sonček v Elerjih in sklepali nova prijateljstva. Ob večerih smo izvedli kviz, pantomimo, se nasmejali ob filmu To so gadi in zadnji večer zaplesali v maskah. Bili smo zelo zaposelni, dejavni in teden je hitro minil.

FOTOGALERIJA
 
 

Sončki Dolenjske in Bele krajine obeležili svetovni dan cerebralne paralize

Letošnji svetovni dan cerebralne paralize, ki je bil v sredo, 01.10.2014, je Sonček - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine v Centru Sonček, na Mestnih njivah, organiziral različne dejavnosti. Odprli so vrata za obiskovalce. V dopoldanskem času se je predstavil VDC Sonček Novo mesto, v popoldanskem času pa društvo Sonček. V popoldanskih urah so na ustvarjalnih delavnicah izdelovali obeske za ključe in se pomerili v Bocci (balinjanju za osebe s posebnimi potrebami). Ob prijetnem pogovoru in dobrotah, ki so jih pripravile članice društva, so si obiskovalci lahko ogledali tudi filmček o življenju oseb s posebnimi potrebami na obnovitveni rehabilitaciji, ki je bil posnet v Elerjih nad Ankaranom v poletnih mesecih 2014.

 
 
DONACIJA SONČKU

Miha Ornik iz Tattoo Miha je svoj zaslužek 28. in 29. avgusta daroval Društvu za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine.
Miha se že nekaj let ukvarja s tetoviranjem in je v prihodnosti že organiziral humanitarne dneve.Tokratni humanitarni dan je posvetil Sončku in zaslužek omenjenih dveh dni daroval našemu društvu.
Za donirana sredstva se mu zahvaljujemo.
 
 
GUGALNICA ZA GIBALNO OVIRANE
Na otroškem igrišču na Mestnih njivah je na pobudo Sončka Mestna občina Novo mesto postavila gugalnico za gibalno ovirane. Igrišče se nahaja tik ob Centru Sonček na Cankarjevi ulici 25, zato je to za naše društvo zelo dobrodošlo, saj se lahko tudi osebe na invalidskih vozičkih varno gugajo. Uporabniki VDC Sončka so bili že tam in bili nad gugalnico navdušeni. Ob lepem vremenu bodo večkrat obiskali igrišče. Pridite in poskusite.
 
 
ŽUPANOV DOBRODELNI TENIŠKI TURNIR
V soboto, 20.9.2014, je v Novem mestu v Portovalu potekal Županov dobrodelni teniški turnir. To je bil že 4. dobrodelni teniški turnir in župan je donirana sredstva namenil našemu društvu. Prejeta sredstva bomo namenili za dejavnosti, ki jih izvajamo preko celega leta, in pripomorejo k vključevanju naših članov v družbo in sodelovanju v vsakdanjem življenju ter vzpodbujanju za opiranje na lastne moči in sposobnosti. Zadovoljni smo, da je Mestna občina Novo mesto prepoznala naše 30 letno delo, usmerjeno k izboljšanju kvalitete življenja oseb s cerebralno paralizo in ostalih oseb s posebnimi potrebami. Donacija za nas pomeni tudi potrditev našega dela in nam daje voljo za delo v naprej. Županu Alojziju Muhiču se za donacijo najlepše zahvaljujemo.

Violeta Suhadolnik
predsednica Sončka Dolenjske in Bele krajine
 
ZTK srednja skupina Elerji

V fotogaleriji si že lahko ogledate tudi slike dogajanja četrka in petka.
Fotogalerija
 
ZTK srednja skupina Elerji

V spodnji povezavi do fotogalerije si lahko ogledate naše dogodivščine. Imamo se super.

Fotogalerija
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>

Obvestila

KOLONIJE/LETOVANJA 2023

 

 V letošnjem letu bomo organizirali ...

POSTANI MOJ SPREMLJEVALEC,

POSTANI MOJA SPREMLJEVALKA

na letovanju 2023


V ...

LETOVANJA 2022


V letošnjem letu bomo organizirali zdravstveno terapevtske ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke