SONČEK - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine
Cankarjeva ulica 25
8000 Novo mesto
T:  07 30 20 045
E:  novo.mesto@soncek.org

IZKAZNICA DRUŠTVA


Ime: Sonček - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele Krajine
Kratko ime: Sonček Dolenjske in Bele Krajine
Sedež: Cankarjeva ulica 25, 8000 Novo mesto
Telefon: +386 (7) 30 20 045
Spletna stran: www.soncek-nm.si
E-naslov: novo.mesto@soncek.org
Matična številka: 5257026
TRR: 0297 0001 2180 358 NLBDruštvoSONČEK - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine je prostovoljno, samostojno, nepridobitno združenje oziroma invalidska organizacija invalidov s cerebralno paralizo in drugimi vrstami možganskih poškodb in njihovih zakonitih zastopnikov, ter strokovnih delavcev in drugih oseb, ki se združujejo zaradi zagovarjanja in zadovoljevanja posebnih potreb invalidov ter zastopanja njihovih interesov.


Društvo so leta 1983 ustanovili starši otrok s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi ter njihovimi svojci in strokovnimi sodelavci.

Osnovni cilj društva je izboljšanje kvalitete življenja oseb s cerebralno paralizo in drugimi vrstami možganskih poškodb z izenačitvijo možnosti za enakopravno in čim bolj neodvisno življenje.

SONČEK - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine se združuje v Zvezo SONČEK, ki si je pridobila status organizacije, ki deluje v javnem interesu na področju izobraževanja in izvajanja programov socialnega varstva.

Društvo deluje na območju Dolenjske in Bele krajine in sicer na območjih občin Črnomelj, Dolenjske Toplice, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Semič, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje in Žužemberk.

Za včlanitev v društvo, izpolnite priloženo prijavnico za osebo s posebnimi potrebami in starša oz. skrbnika osebe ali podpornega člana. Pristopno izjavo shranite na disk in izpolnjeno pošljete po elektronski pošti ali pa jo izpišete in izpolnjeno pošljete z navadno pošto na društven naslov.

Dne 24.03.2009 smo na občnem zboru sprejeli zadnje spremembe in dopolnitve statuta društva.

Vsa vprašanja, v zvezi z društvom ali s cerebralno paralizo, lahko naslovite pisno na Sonček – Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine, Cankarjeva ulica 25, 8000 Novo mesto ali preko elektronske pošte (novo.mesto@soncek.org).

ZLOŽENKA DRUŠTVA

ZLOŽENKA ŠPORT

Obvestila

POSTANI MOJ SPREMLJEVALEC, POSTANI MOJA SPREMLJEVALKA


V poletnih mesecih ...

POSTANI MOJ SPREMLJEVALEC, POSTANI MOJA SPREMLJEVALKA


V poletnih mesecih ...

POSTANI MOJ SPREMLJEVALEC, POSTANI MOJA SPREMLJEVALKA


V poletnih mesecih ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke