SONČEK - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine
Cankarjeva ulica 25
8000 Novo mesto
T:  07 30 20 045
E:  novo.mesto@soncek.org

 

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
 
S predsednikom Borutom Pahorjem

5.maja 2017 smo si ogledali predsedniško palačo in se fotografirali s predsednikom RS g. Borutom Pahorjem.
 
 
Aktivna udeležba članov društva v projektu Zeliščarskega centra JV Slovenije

Društvo je poleg ostalih sodelujočih zaključilo z delom na projektu Zeliščarski center JV Slovenije. Nosilec projekta je bila Občina Škocjan, partnerji pa Sonček, Turistično društvo Zagrad, Gasilsko društvo Zagrad in mizarstvo Bajt. S strani članov društva je bilo kar nekaj časa in dela vloženega v projekt. Že nekaj mesecev, v zadnjem obdobju pa kar redno, so se člani vozili na delo v Zagraški log, kjer so pospravljali in pripravljali teren za zasaditev gred in ureditev okolice. Udeležili so se delavnic, na katerih so spoznavali zelišča in izdelovali herbarij. V Centru Sonček so izdelovali izdelke, ki so ob otvoritvi bili razstavljeni v prostorih zeliščarskega centra. Ob otvoritvi pa so pripravili lutkovno predstavo Pujsa imamo za soseda in ob tej priliki postregli s pecivom in sokom, ki so ga sami pripravili iz zelišč. Sončki na belih strminah


Odrasli člani Sončka – Društva za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine smo zimovali na Ribniškem Pohorju. Nekateri smo smučali na smučeh, nekateri pa na biskijih. Popoldne smo se tudi sankali. Večeri so minili ob skupnem druženju dolgo v noč. Po besedah člana Jožeta je bilo čudovito. Imeli smo lepo sončno vreme in vsi smo že v veselem pričakovanju naslednjega leta in novega zimovanja.

 
 
SILVESTROVANJE

29.12.2016 smo se polnoletni člani Sončka družili v gostilni Jernejev hram v Šentjerneju. Bilo je super in bomo še ponovili.
 
 
NOVOLETNA PRIREDITEV

18. decembra 2016 smo se člani Sončka družili na novoletni prireditvi na Prepihu. V programu, ki so ga vodili Sašo, Joško in Nejc, so sodelovali udeleženci kolonij s plesnimi točkami, Ema je prebrala pesem, dedek Mraz pa nas je razveselil z darili. Sledilo je kosilo. Poveselili smo se s plesom in prijetno druženje zaključili v poznih popoldanskih urah. 
 
 
OBJAVA V REVIJI ŽIVA

Članek, ki je bil objavljen v reviji Živa si lahko preberete na spodnjih povezavah.

Živa 1
Živa 2
 
 
VTISI SPREMLJEVALCEV DRUŠTVA SONČEK

Zbrali smo nekaj vtisov spremljevalcev, ki so se letošnje leto udeležili Sončkove kolonije, ki je potekala od 16. do 23. julija 2016.

Letos sem se že četrto leto zapored odpravila v kolonijo s Sončki. Kot vsako leto so otroci imeli različne terapije, spremljevalci pa smo poskrbeli za to, da so otroci uživali in se imeli lepo.
Kot spremljevalka zelo uživam z otroci, saj skupaj z njimi ustvarjamo, čofotamo in počnemo različne zanimive stvari – ena od teh je tudi Iskanje skritega zaklada. Letos se mi je najbolj vtisnilo v spomin to, da smo skozi cel teden ustvarjali za deklico, ki se letošnje kolonije ni mogla udeležiti. Tako otroci kot spremljevalci smo z veseljem narisali kakšno risbico ali ji napisali lepo misel. Vse izdelke, ki smo jih naredili zanjo smo poslali po pošti.
Čeprav sem bila na koncu tedna že malo utrujena, sem kljub temu zdržala in uživala skupaj z ostalimi do zadnjega trenutka, saj te otroci napolnijo s posebno energijo, ki jo izražajo preko pogovorov, objemov in s prisrčnim smehom. Ravno zaradi teh razlogov, se iz leta v leto vračam nazaj, saj se trenutkov preživetih z njimi spominjam skoraj vsak dan.

Sabina Bobnar


V letosnji koloniji je bilo ponovno vroče, razigrano in veselo. Od energije, tako otrok kot spremljevalcev, je kar pokalo. Naši dnevi so bili pestri in napolnjeni z obilico dobre volje. Med dnevom smo ustvarjali, barvali ter delali razne spominke za domov, v spomin na ta teden. Hladili smo se v bazenu, kjer smo preživljali skoraj polovico časa, sproščali pa smo se v Božičih, ko smo odšli na jahanje. Otroci so bili zadovoljni in zadovoljni smo bili spremljevalci. Letošnjo ekipo so sestavljali odlični ljudje, ob nas pa so seveda stali tudi odlični otroci! V spomin mi je ostalo nekaj "naflakanih" majic od ustvarjanja in mnogo lepih in zabavnih trenutkov.

Daša R.


Bilo je zelo zabavno, imeli smo veliko dobrih in zanimivih iger, vodja kolonije je naredila odličen in zelo prilagodljiv program. Kot spremljevalec nisem imel veliko težav z otrokom katerega spremljevalec sem bil, je bil zelo ubogljiv. Na kakšen trenutek preveč razigran, ampak takrat sem ga lahko umiril. Cel delavni tim je bil zelo dober, smo pomagali drug drugemu. Športne aktivnosti so bile zelo dobre in otroci so uživali v njih. Meni je bil ta teden nepozabljiv in z veseljem se vrnem naslednje leto ali še prej.

Matevž Kocjan

V času od 16.-23. 7. 2016 je v Elerjih potekala kolonija za otoke od 8-15 leta starosti. Kot vedno do sedaj sem bila polna pričakovanj, veselila sem se novih izzivov. Uredili smo še nekaj formalnosti, vodja kolonije je določila, da bom skrbela za dve dekleti. Poznala sem ju že od prej, zato je delo potekalo lažje. Vedno na začetku izvedemo delavnice, kjer se spoznamo med sabo. Dnevi v Elerjih mi vedno minejo, kot bi mignil. Vsak dan smo imeli plavanje, hodili smo na jahanje, Darja pa je imela pripravljene ustvarjalne delavnice za otroke. Delavnice so različne, risali smo z barvicami in tempera barvami, izdelovali miške iz Das mase, vetrnice, lisičke iz papirja, napihnili smo balone, jih pobarvali in obesili v jedilnici, vsak si je izdelal lovilec sanj... Izvedi pa smo tudi lokostrelstvo in plezanje. Skozi cel teden nas je vodila Natalija, ki je bila vodja kolonije. Zelo mi je všeč njeno delo, še posebej njen profesionalen odnos. Z ostalimi spremljevalci sem zelo dobro razumela, povem lahko tudi, da smo med sabo zelo lepo sodelovali. Seveda pa nismo pozabili na krst novih spremljevalcev. Tako mi spremljevalci, kot tudi otroci smo se pri tem pošteno nasmejali.
Polna sem pričakovanj za naprej in z veseljem se bom udeležila še kakšne kolonije

Blažka Vrbinc

Že nekaj let se udeležujem kolonij Sončka, društva za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine. Tudi letos sem zelo uživala, tako z otroci, kot s spremljevalci, vodjo in terapevti. Vsak dan smo imeli poln raznovrstnih dejavnosti in terapij. Kljub temu, da se kolonij udeležujem že kar nekaj let, me otroci še vedno presenečajo s svojo samostojnostjo in neusahljivo dobro voljo.

Vesna Suhadolnik
 
 
Sončkova zdravstveno-terapevtska kolonija

Od 16. do 23. 7. 2016 je v Elerjih potekala letošnja druga zdravstveno-terapevtska kolonija v organizaciji Sončka – Društva za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine. Devetnajst otrok se je brez staršev odpravilo na popotovanje z junaki slikanice Bobek in barčica. Uživali so v ustvarjalnih delavnicah, jahanju, plezanju, norčijah v bazenu, lovu za zakladom, vodnih in socialnih igrah. Stkane prijateljske vezi bodo zagotovo še dolgo privabljale nasmehe na obraze mladih nadobudnežev.

Natalija Globevnik
 
 

Zaključila se je sončkova zdravstveno terapevtska kolonija - poletna šola za starše v ElerjihZadnji teden v Juniju je Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine izvedlo zdravstveno terapevtsko kolonijo za mlajše otroke s posebnimi potrebami, njihove sorojence ter njihove starše. Medtem, ko so se starši izobraževali so otroci v spremstvu terapevtk in spremljevalk preživeli čas na delavnicah, na bazenu in na hipoterapiji. Skupaj smo si ogledali Škocjanski zatok in pripravili zaključno prireditev.

TM
 
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>

Obvestila

POSTANI MOJ SPREMLJEVALEC, POSTANI MOJA SPREMLJEVALKA


V poletnih mesecih ...

POSTANI MOJ SPREMLJEVALEC, POSTANI MOJA SPREMLJEVALKA


V poletnih mesecih ...

KOLONIJE 2019


V letošnjem letu bomo organizirali zdravstveno terapevtske ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke