SONČEK - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine
Cankarjeva ulica 25
8000 Novo mesto
T:  07 30 20 045
E:  novo.mesto@soncek.org

 

<< < 1 2 3 4 5 6 > >>
 
DONACIJA SONČKU

Miha Ornik iz Tattoo Miha je svoj zaslužek 28. in 29. avgusta daroval Društvu za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine.
Miha se že nekaj let ukvarja s tetoviranjem in je v prihodnosti že organiziral humanitarne dneve.Tokratni humanitarni dan je posvetil Sončku in zaslužek omenjenih dveh dni daroval našemu društvu.
Za donirana sredstva se mu zahvaljujemo.
 
 
GUGALNICA ZA GIBALNO OVIRANE
Na otroškem igrišču na Mestnih njivah je na pobudo Sončka Mestna občina Novo mesto postavila gugalnico za gibalno ovirane. Igrišče se nahaja tik ob Centru Sonček na Cankarjevi ulici 25, zato je to za naše društvo zelo dobrodošlo, saj se lahko tudi osebe na invalidskih vozičkih varno gugajo. Uporabniki VDC Sončka so bili že tam in bili nad gugalnico navdušeni. Ob lepem vremenu bodo večkrat obiskali igrišče. Pridite in poskusite.
 
 
ŽUPANOV DOBRODELNI TENIŠKI TURNIR
V soboto, 20.9.2014, je v Novem mestu v Portovalu potekal Županov dobrodelni teniški turnir. To je bil že 4. dobrodelni teniški turnir in župan je donirana sredstva namenil našemu društvu. Prejeta sredstva bomo namenili za dejavnosti, ki jih izvajamo preko celega leta, in pripomorejo k vključevanju naših članov v družbo in sodelovanju v vsakdanjem življenju ter vzpodbujanju za opiranje na lastne moči in sposobnosti. Zadovoljni smo, da je Mestna občina Novo mesto prepoznala naše 30 letno delo, usmerjeno k izboljšanju kvalitete življenja oseb s cerebralno paralizo in ostalih oseb s posebnimi potrebami. Donacija za nas pomeni tudi potrditev našega dela in nam daje voljo za delo v naprej. Županu Alojziju Muhiču se za donacijo najlepše zahvaljujemo.

Violeta Suhadolnik
predsednica Sončka Dolenjske in Bele krajine
 
ZTK srednja skupina Elerji

V fotogaleriji si že lahko ogledate tudi slike dogajanja četrka in petka.
Fotogalerija
 
ZTK srednja skupina Elerji

V spodnji povezavi do fotogalerije si lahko ogledate naše dogodivščine. Imamo se super.

Fotogalerija
 
Prvi dan ZTK srednje skupine

Prvi dan ZTK je že za nami. Po slastnem zajtrku smo imeli ustvarjalne delavnice. Zelo smo uživali v izdelovanju gosenic. Potem smo počofotali v bazenu in po kosilu malo počivali. V popoldanskih urah smo naredili še rakce in odšli na jahanje. Po večerji smo prijeten dan zaključili z pravljico.

Fotogalerija
 
 
Zdravstveno terapevtska kolonija - šola za starše 2014

28.6. se je zaključila letošnja prva zdravstveno terapevtska kolonija- šola za starše. Potekala je v Ankaranu. Udeležilo se jo je 8 družin. otroci so ustvarjali na ustvarjalnih delavnicah, imeli so individualno nevrofizioterapijo in se sproščali na feldenkrais vadbi. Starši pa so pridobivali informacije in izmenjevali izkušnje na delavnicah za starše. otroci so tudi veslali na morju, jahali v Elerjih in vsak dan plavali v zaprtem bazenu z morsko vodo v Adrii Ankaran. Za zaključek so otroci s spremljevalci pripravili lutkovno predstavo: Pujsa imamo za soseda, in se s starši podali na lov za zakladom.
Fotogalerija
 
 
Sašo v projektu nasmeh z gugalnice


Te dni po Sloveniji poteka projekt Nasmeh z gugalnice, ki s seboj nosi plemenito nalogo, in sicer obogatiti otroška igrišča z gugalnicami za gibalno ovirane otroke. Gugalnice, ki se bodo postavljale po Sloveniji, bodo otrokom omogočile vključevanje v družbo, aktivno preživljanje prostega časa in spoznavanja novih prijateljev.

Svojo zgodbo nam je zaupal 24-letni Sašo Luzar, ki prihaja iz Novega mesta.


Članek
<< < 1 2 3 4 5 6 > >>

Obvestila

POSTANI MOJ SPREMLJEVALEC, POSTANI MOJA SPREMLJEVALKA


V poletnih mesecih ...

POSTANI MOJ SPREMLJEVALEC, POSTANI MOJA SPREMLJEVALKA


V poletnih mesecih ...

KOLONIJE 2019


V letošnjem letu bomo organizirali zdravstveno terapevtske ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke