SONČEK - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine
Ljubljanska cesta 26
8000 Novo mesto
T:  07 30 20 045
E:  novo.mesto@soncek.org

 

<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>
 
Prvi dan ZTK srednje skupine

Prvi dan ZTK je že za nami. Po slastnem zajtrku smo imeli ustvarjalne delavnice. Zelo smo uživali v izdelovanju gosenic. Potem smo počofotali v bazenu in po kosilu malo počivali. V popoldanskih urah smo naredili še rakce in odšli na jahanje. Po večerji smo prijeten dan zaključili z pravljico.

Fotogalerija
 
 
Zdravstveno terapevtska kolonija - šola za starše 2014

28.6. se je zaključila letošnja prva zdravstveno terapevtska kolonija- šola za starše. Potekala je v Ankaranu. Udeležilo se jo je 8 družin. otroci so ustvarjali na ustvarjalnih delavnicah, imeli so individualno nevrofizioterapijo in se sproščali na feldenkrais vadbi. Starši pa so pridobivali informacije in izmenjevali izkušnje na delavnicah za starše. otroci so tudi veslali na morju, jahali v Elerjih in vsak dan plavali v zaprtem bazenu z morsko vodo v Adrii Ankaran. Za zaključek so otroci s spremljevalci pripravili lutkovno predstavo: Pujsa imamo za soseda, in se s starši podali na lov za zakladom.
Fotogalerija
 
 
Sašo v projektu nasmeh z gugalnice


Te dni po Sloveniji poteka projekt Nasmeh z gugalnice, ki s seboj nosi plemenito nalogo, in sicer obogatiti otroška igrišča z gugalnicami za gibalno ovirane otroke. Gugalnice, ki se bodo postavljale po Sloveniji, bodo otrokom omogočile vključevanje v družbo, aktivno preživljanje prostega časa in spoznavanja novih prijateljev.

Svojo zgodbo nam je zaupal 24-letni Sašo Luzar, ki prihaja iz Novega mesta.


Članek
 
Sončkov piknik


V nedeljo, 15.6.2014, smo si člani Sončka - Društva za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine rezervirali čas za sprostitev. Odpeljali smo se v Belo krajino in se ustavili v Črešnjevcu na Turistični kmetiji Sonje Škof. Poleg druženja, rekreacije in izredno dobre hrane, za katero so poskrbeli gostiteljica Sonja in pek Marko ob pomoči Lucije, so nas razveselili tudi Dejan iz Zavoda Pegaz ter Srednja kmetijska šola Grm. Uživali smo namreč v vožnji s kočijo. Po obilni hrani je mlad Črešnjevski harmonikar zaigral na harmoniko in kar nekaj se nas je veselo zavrtelo. Druženje je trajalo do poznih popoldanskih ur.

Fotogalerija
 
Praznovanje 30 letnice


Sonček Dolenjske in Bele krajine praznuje 30-letnico svojega delovanja, kar je obeležil s slavnostno prireditvijo. Ob tej priložnosti je Sončkova mariborska gledališka skupina izvedla gledališko predstavo Razstava src.

Po predstavi je sledila plesna točka, ki sta jo na invalidskih vozičkih izvedla člana Sončka Dolenjske in Bele krajine Mojca Škrbec in Sašo Luzar. Za zaključek so sončki skupaj z Ženskim pevskim zborom Jasmin zapeli pesem Pustite nam ta svet.

Fotogalerija
 
 

Vaš krog: Violeta Suhadolnik

24.03.2014
24.marca je bila v oddaji Vaš krog na Vašem kanalu gostja Violeta Suhadolnik. Vabljeni k ogledu posnetka na povezavi spodaj.




 

Redni letni občni zbor društva

18.03.2014
V soboto, 15.3.2014, je v Centru Sonček potekal redni letni občni zbor Sončka Dolenjske in Bele krajine. S svojo prisotnostjo sta nas počastila podžupan Mestne občine Novo mesto g. Franci Bačar in podžupan Občine Šentjernej g. Viktor Luzar. Svoje opravičilo, da se ne moreta udeležiti občnega zbora zaradi že vnaprej dogovorojenih obveznosti, sta po e poti sporočila župan Občine Metlika in župan Občine Mokronog Trebelno. Člani so potrdili poročila o delu društva v letu 2013 in potrdili plan dela za leto 2014.


Na občnem zboru je podal poročilo Nadzorni odbor društva, ki ga v celoti povzemamo:

Člani nadzornega odbora v sestavi Sašo Luzar, Ljubica Gutman in Mitja Jakše smo oblikovali naslednje poročilo. Člani nadzornega odbora društva smo bili prisotni na vseh sestankih izvršnega odbora in s svojimi predlogi pomagali pri oblikovanju programov tako, da bi le ti ustrezali vsem članom društva, tako najmlajšim kot tudi mladostnikom in odraslim. Z delom društva smo zadovoljni, vendar pa moramo opozoriti na dejstvo, da se tudi naše društvo sooča s finančno krizo, saj so se zmanjšale donacije podjetij in posameznikov, kot tudi ostali dohodki, ki so bili predvideni v planu za leto 2013 in tako zaključek leta ni prav nič vzpodbuden. Zato predlagamo, da člani društva začnemo društvo dojemati kot pomembno organizacijo tako za nas kot za širše okolje in se aktivneje vključimo v društveno življenje. Na ta način bomo bolj povezani in bolj bomo razumeli s kakšnimi problemi se srečujemo osebe s cerebralno paralizo in drugimi invalidnostmi in tako dosegli, da bo delo društva bolj cenjeno, hkrati pa bomo lažje poiskali rešitve za probleme na katere bomo naleteli. Zato smo mnenja, da ne smemo društvo gledati samo iz zornega kota kaj lahko društvo da nam, ampak kaj lahko mi damo njemu, saj poznate tisti rek, da več kot daš več dobiš.
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>

Obvestila

KOLONIJE/LETOVANJA 2023

 

 V letošnjem letu bomo organizirali ...

POSTANI MOJ SPREMLJEVALEC,

POSTANI MOJA SPREMLJEVALKA

na letovanju 2023


V ...

LETOVANJA 2022


V letošnjem letu bomo organizirali zdravstveno terapevtske ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke