SONČEK - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine
Ljubljanska cesta 26
8000 Novo mesto
T:  07 30 20 045
E:  novo.mesto@soncek.org
NASLOV projekta:

MEDGENERACIJSKO STIČIŠČE V NARAVI
Viri sofinanciranja:
Evropski sklad za regionalni razvoj
Status - faza:  V teku
Začetek:             
Januar 2022
Predviden zaključek Avgust 2022Opis projekta

Namen operacije je nadaljevanje celostnih in trajnostnih ureditev območja ob Radulji kot smiselna nadgradnja projekta »Ureditev območja ob Radulji«, ki je že v teku. Preko aktivnosti bodo razvite izobraževalne vsebine s poudarkom na simbiozi človeka in narave. Razvite vsebine bodo prebivalcem omogočale aktivno preživljanje časa v naravi brez škodovanja živalskemu in rastlinskemu svetu na tem območju.


Medgeneracijsko stičišče bo vzpostavljeno kot urejen in odprt javni prostor, kar bo prebivalcem omogočalo možnost medgeneracijskega druženja. Pri urejanju na novo vzpostavljene površine in tudi pri ustvarjanju izobraževalnih programov bodo sodelovale ciljne skupine in sicer na inovativen način. Med načrtovanimi aktivnostmi so organizacija naravoslovno-tehniški dni, razstave, predavanja, delavnice in usposabljanje iz gozdne pedagogike. Projekt bo dokazal, da je možno naravni prostor uporabljati na način, ki ne škoduje delovanju ekosistema. Območje bo urejeno z ljudem in živalim prijazno infrastrukturo, uporabljeni bodo naravni materiali in sonaravne ureditve.

Na novo urejena površina bo prebivalcev podala možnost izobraževanja, rekreacije in interakcije, kar bo vplivalo na dvig kakovosti življenja v regiji tako iz naravnega kot iz družbenega vidika.

Partnerji v projektu so Osnovna šola Frana Metelka Škocjan, Sonček - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine, Gozdarski inštitut Slovenije, sodelujejo pa tudi Društvo upokojencev Škocjan, Društvo za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije - Dolenjska sekcija, Kozjanski park in drugi.


Podatki o financiranju

Celotna vrednost projekta: 27.453,26 EUR
Vrednost sofinanciranja Občine Škocjan: 21.962,68 EUR

Kontakt:
Občina Škocjan, Škocjan 67, 8275 Škocjan; telefon 07 38 46 300
Rok Petančič, rok.petancic@obcina-skocjan.si

Način financiranja: Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Povezave:
Spletna stran evropske kohezijske politike v SLO: http://www.eu-skladi.si/

Obvestila

LETOVANJA 2022


V letošnjem letu bomo organizirali zdravstveno terapevtske ...

POSTANI MOJ SPREMLJEVALEC, POSTANI MOJA SPREMLJEVALKA


V poletnih mesecih ...

POSTANI MOJ SPREMLJEVALEC, POSTANI MOJA SPREMLJEVALKA


V poletnih mesecih ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke