SONČEK - Društvo za cerebralno paralizo Dolenjske in Bele krajine
Cankarjeva ulica 25
8000 Novo mesto
T:  07 30 20 045
E:  novo.mesto@soncek.org

Počitniško varstvoV sodelovanju z Zvezo Sonček poleti organiziramo počitniško varstvo v Centru Sonček, kjer deluje tudi VDC Sonček Novo mesto.

Vsebina programa je tematsko sestavljena v sklope, znotraj katerih se izvajajo različne dejavnosti. Rdeča nit vsebine je človek oziroma njegova čutila.

Tako izkustveno spoznavanje lastnih čutil sega v svoji osnovi tako v zadovoljevanje potreb varovanca po medčloveških odnosih, druženju in medsebojnem spoznavanju, pridobivanju novih izkušenj v novem okolju in v različnih situacijah, pa tudi znanju in vedenju, predvsem pa raziskovanju, spodbujanju neposredne igre, kreativnosti in ustvarjanju vizij, kot tudi samospoznavanja in samozaznavanja, rasti lastnega zaupanja in razvijanja pozitivne identitete.

Počitniško varstvo se izvaja tako v notranjih prostorih Centra Sonček, kot tudi v zunanji okolici.

Del dneva bo namenjen "notranjim aktivnostim", kot so: branje, opazovanje slikanic, knjig in revij, poslušanje pravljic in zgodb, igranje družabnih iger, likovno in glasbeno ustvarjanje; igranje na inštrumente, poslušanju glasbe, gibanje po ritmu, karaoke…, dramska predstava, gledališče, kuhanje in priprava zdravih jedi.

Zunanje aktivnosti pa sestavljajo: sprehodi, spoznavanje in opazovanje okoliške narave in ljudi, naravoslovni poizkusi, zunanje športne aktivnosti; igre z žogo, gumitvist, badminton, ples in vodena telesna vadba, likovno ustvarjanje in kiparjenje, snemanje s kamero, fotografiranje in predvsem pa veliko spontane igre.

Obvestila

POSTANI MOJ SPREMLJEVALEC, POSTANI MOJA SPREMLJEVALKA


V poletnih mesecih ...

POSTANI MOJ SPREMLJEVALEC, POSTANI MOJA SPREMLJEVALKA


V poletnih mesecih ...

POSTANI MOJ SPREMLJEVALEC, POSTANI MOJA SPREMLJEVALKA


V poletnih mesecih ...
Na spletni strani uporabljamo piškotke (cookies). Nekateri piškotki zagotovijo, da stran deluje normalno, drugi poskrbijo za vašo lažjo uporabo spletne strani, štetje števila obiskovalcev in delovanje vtičnikov, ki omogočajo deljenje vsebin. Če boste nadaljevali, bomo sklepali, da ste sprejeli vse piškotke.
Zavrni piškotke